Als je whiskey lekker vind, moet je deze cocktails zeker eens proberen!
En neem het maar van me aan: als je whiskey niet lekker vind, moet je deze cocktails juist eens proberen!
Een lange tijd geleden vond ik whiskey nog helemaal niet lekker. Maar toen ik voor het eerst een whiskey sour in mijn handen kreeg en een slokje nam, was ik verkocht!
Dus uit je comfort zone, en gewoon één van deze alombekende whiskey cocktails proberen!
#1. Whiskey Sour
60ml whiskey (bourbon is top)
30ml limoensap
20ml suikersiroop
1 eiwit
2 dashes angostura bitters
ijs
Flink shaken voor 20 seconden, uitgieten in een glas met vers ijs en voila: een whiskey sour met een mooie witte schuimlaag. Geniet!
Wist je dit? De Whiskey Sour is een van de meest populaire cocktails met whiskey. Het wordt al meer dan een eeuw geserveerd en is een eenvoudige manier om de smaak van whiskey te waarderen.
#2. Old Fashioned
60ml whiskey
5ml suikersiroop
2 druppels angostura bitter
ijs
sinaasappelschil als garnering
Alle ingrediënten stirren over ijs en uitgieten in een whiskey glas met ijs.
Wist je dit? De Old Fashioned is een van de oudste cocktails en wordt vaak beschouwd als de oorsprong van de moderne cocktails. Het wordt gemaakt met slechts enkele ingrediënten en de nadruk ligt op de smaak van de whiskey.
#3. Irish Coffee
60ml Irish whiskey
50ml Espresso
1 zakje suiker
1 toef slagroom
De whiskey opwarmen en het suiker laten oplossen. 50ml espresso toevoegen en garneren met slagroom.
Wist je dit? De Irish Coffee is ontstaan in 1940 in het restaurant van het vliegveld van Foynes in Ierland. Het was bedoeld als een opkikker voor passagiers die aankwamen op de vroege ochtend en is nu een populaire drank over de hele wereld.
#4. Whisky Collins
60ml whiskey
20ml citroensap
10ml suikersiroop
bruiswater
schijfje limoen als garnering
Deze hoef je niet te shaken of te stirren! Gewoon een longdrink glas vullen met ijs, alle ingrediënten toevoegen, even roeren en klaar is je collins!
Wist je dit? De Whisky Collins is een variant op de klassieke Tom Collins, die traditioneel gemaakt wordt met gin. Deze whiskey versie is iets volumineuzer en heeft een rijkere smaak.
#5. Boulevardier
20ml whiskey
20ml vermouth rood
20ml Campari
ijs
sinaasappel schil als garnering
Alle ingrediënten stirren over ijs en uitgieten in een whiskey glas met ijs.
Wist je dit? De Boulevardier is een cocktail die ontstaan is in de jaren '20 in Parijs en werd beschouwd als een verfijnde versie van een Old Fashioned.
Comments