top of page
Zoeken

Marshmallow Rum maken

Vandaag maken we een infusie van marshmallows en rum! Wanneer je een slagroomspuit hebt, kun je deze marshmallow rum in 15 minuten maken. Mocht je geen slagroomspuit hebben, dan kun je de infusie óók maken, maar duurt het gewoon wat langer. Een paar weken langer.



Wil je meer over cocktails leren tijdens een cocktail workshop?



We gaan eerst de snelle infusie doormiddel van een slagroomspuit bespreken, daarna de langzame versie.


Eindresultaat:

250ml Rum met marshmallow smaak dat Maandenlang houdbaar is.


Benodigdheden:

Rum. Ik heb Mates Gold Rum gebruikt

Marshmallows. Je kunt ook mini marshmallows gebruiken!

Een slagroomspuit

Twee N2O patronen

Keukenzeefje

Trechter




Recept Marshmallow Rum snelle manier:

1. Weeg 100 gram marshmallows af.

2. Plaats de (mini) marshmallows in je slagroomspuit.

3. Voeg 275ml Rum toe.

4. Schroef de dop stevig op de slagroomspuit.

5. Voeg twee N2O patronen toe.

6. Schudt de slagroomspuit flink op en neer voor 10 seconden.

7. Laat de slagroomspuit staan voor 10 minuten.

8. Haal vervolgens de druk uit de spuit door de lucht-hendel volledig in te drukken.

9. Giet de rum over in een flesje met een trechter en een (keuken) zeefje.





Recept Marshmallow Rum trage manier:

1. Weeg 100 gram marshmallows af.

2. Plaats de (mini) marshmallows in een glazen pot.

3. Voeg 275ml Rum toe.

4. Schroef de dop stevig op de glazen pot.

5. Laat de pot staan voor 4 weken en schud zo nu en dan de pot even.

6. Giet de rum na 4 weken over in een flesje met een trechter en een (keuken) zeefje.


Voila! Rum die naar marshmallows smaakt!


CHEERS!


Wil je meer over cocktails leren tijdens een cocktail workshop?




bottom of page