top of page
Zoeken

Tiki cocktails

Als je op zoek bent naar een drankje dat perfect is voor warme zomerdagen, dan moet je absoluut eens een tiki cocktail proberen!

Deze cocktails zijn bekend om hun exotische smaken en uitbundige presentatie en zijn een populaire keuze voor feesten en barbecues.

Maar wat is nou precies een tiki cocktail?

De term "tiki" verwijst naar de Polynesische popcultuur uit de jaren 30 en 40, en tiki cocktails zijn geïnspireerd door deze exotische en avontuurlijke sfeer. Ze zijn vaak gemaakt met rum, fruitsappen, siroop en verschillende soorten likeur en worden geserveerd in opvallende, tropische glazen.

Een van de bekendste tiki cocktails is de Mai Tai. Dit klassieke recept bestaat uit rum, curaçao, orgeat (een soort amandel-siroop), limoensap en grenadine. Een andere populaire tiki cocktail is de Zombie, die gemaakt wordt met rum, apricot-brandy, limoensap, grenadine en verschillende soorten likeur.

Maar waarom zijn tiki cocktails zo'n groot feest? Behalve door hun smaken, zijn ze ook bekend om hun uitbundige en feestelijke presentatie. Tiki cocktails worden vaak geserveerd in opvallende mokken, die ontworpen zijn om je te transporteren naar een exotische, zomerse sfeer. Het is alsof je op vakantie bent, zonder je huis te verlaten!


Als je op zoek bent naar een leuke en verfrissende cocktail voor aankomende zomer, dan is een tiki cocktail de perfecte keuze. Experimenteer met verschillende recepten en vind jouw favoriete smaakcombinaties! En niet te vergeten: zet die zomerse muziek op en geniet van je tiki cocktail terwijl je je even helemaal in de tropen waant.


CHEERS!

Comments


bottom of page