Abelon wordt gemaakt in een Grieks dorpje genaamd Nea Gonia en is een 100% gecertificeerd biologisch distillaat van één soort druiven. Abelon is geproduceerd in een micro-distilleerderij gecontroleerde omgeving voor optimale fermentatie en distillatie resultaten.
Deze Griekse brandy is gedistilleerd in koperen Alembic stills en wordt vervolgens meerdere jaren gerijpt in perfecte vochtigheids- en temperatuuromstandigheden in nieuwe Franse eiken vaten.
De spirit van elk vat wordt ongefilterd gebotteld tot een alcoholpercentage van 48%. Elke fles wordt verzegeld met natuurlijke Portugese kurk en bekroond met een gegraveerde gouden ring: Een bewijs van Abelon's toewijding aan uitmuntendheid.
Ik heb er echt van genoten, ik geloof dat het erg hoog in esters is.
Heerlijke houten eik-toetsen in de neus, natuurlijk de smaak van druiven/rozijnen, maar ook een vleugje cider!
Behoorlijk zacht, zeker als je bedenkt dat het 48% alcohol bevat.
Een mooie, lange en ietwat scherpe (maar geen ethanol-achtige) afdronk die er voor zorgt dat je nog een slokje wilt nemen. En nog één.
Ik heb er een heerlijke, winterse cocktail mee gemaakt.
Hier zijn de specificaties:
45ml Abelon Organic
15ml Rode Vermout
5ml Amaro Montenegro
1 steranijs
1 kaneelstokje
2 stuks kruidnagel
Een paar jeneverbessen
1 sinaasappel schil
1 citroen schil
Roer alle ingrediënten met ijs tot je cocktail ijskoud is.
Giet in je meest feestelijke cocktailglas en garneer met een citroenschil en 2 stuks kruidnagel voor dat winterse doch knapperige aroma.
Cheers!
Comments