top of page
Zoeken

UITGELICHT: Bakers Best Genever

Chris Rijkenberg en Nico Commandeur zijn twee ludieke jongemannen die baalden van de hoeveelheid brood dat dagelijks wordt weggegooid. In Nederland alleen al zo’n honderdtwintig miljoen kilo! Doodzonde. Niet alleen van het brood vinden zij, maar óók van het vakmanschap en passie dat al die bakkers erin hebben gestopt.

De prullenbak is simpelweg níet de beste plek voor een niet verkocht brood.


Wat is dan wel de beste plek voor dit ‘afval’? Precies! Jenever!


Samen vonden ze een manier om overgebleven brood te vervangen voor graan tijdens het fermentatieproces, en zo de basis van hun eigen eco-jenever te creëren.


"From waste to pure taste!"


Eén fles jenever (500ml) is goed voor de redding van negen sneetjes brood!

Omdat lokale bakkers hun brood doneren, en de jongens gebruik maken van elk soort brood, is geen enkele batch hetzelfde!


Oog voor detail: Ook met de fles en het etiket houden ze rekening met hun ecologische voetafdruk: de fles is van gerecycled glas en het etiket van hout.


Het brood wordt in kleine stukjes gesneden en wordt geweekt in heet water om het zetmeel vrij te maken. Vervolgens wordt gemalen mout toegevoegd. Nadat de mix is afgekoeld wordt gist toegevoegd en zodoende het fermentatieproces gestart. Na een week gaat de mash de distilleerketel in om tot moutwijn gedistilleerd te worden. Dit zeer hoge distillaat wordt vervolgens aangelengd met water en voila, Bakers Best Jenever!


Aroma: De geur heeft iets zoets en tegelijkertijd een fijn zuurtje. Rozijn-achtig bijna!

Smaak: Tonen van peper, kardemom en anijs ronden de overtuigende broodsmaak mooi af.

Nasmaak: Een warme, lange afdronk waar ook het zuurtje weer terugkomt.Juist door z’n kruidige, zoetige oude-jenever karakter genoot ik erg van Bakers Best Jenever als kopstootje in combinatie met een mooi blond biertje. Leffe blond in dit geval.CHEERS!

Commenti


bottom of page