top of page
Zoeken

UITGELICHT: De Mojito

Wat is een mojito?

Een mojito is een klassieke rum-cocktail die bekend staat om zijn frisse en verfrissende smaak. Het wordt gemaakt met rum, suiker, limoensap, muntblaadjes en soda water en wordt vaak geserveerd in een longdrinkglas met ijs.


Waar komt de mojito vandaan?

De oorsprong van de mojito ligt in Cuba, waar de drank een lange geschiedenis heeft als deel van de traditionele rum-cultuur. Het was vroeger een populaire drank onder de lokale bevolking en is in de loop der jaren steeds bekender geworden over de hele wereld.


Wie heeft de mojito bedacht?

Er is geen specifiek persoon die wordt beschouwd als de uitvinder van de mojito, maar de drank is ontstaan uit een mix van verschillende traditionele rum-recepten en Cubaanse gebruiken. De huidige versie van de mojito is een unieke mix van smaken en ingrediënten die is ontwikkeld door verschillende generaties Cubanen.


Wat is het klassieke mojito recept?

Het klassieke mojito recept bestaat uit de volgende ingrediënten:

2 oz rum

2 eetlepels suiker

4 limoenpartjes

10 muntblaadjes

soda water


De muntblaadjes en limoenpartjes worden gestampt in de bodem van het glas.

Vervolgens worden alle ingrediënten en crushed ice toegevoegd.

Na goed mengen en het toevoegen van een muntbosje en een rietje, is de Mojito klaar om te shinen!3 verassende twists op de Mojito:

Passievrucht Mojito: Voeg passievruchtpuree toe aan het klassieke mojito-recept voor een zoete en fruitige smaak.

Mango Mojito: Voeg mango-puree toe aan het klassieke mojito-recept voor een exotische twist.

Chocolade Mojito: Voeg chocoladesiroop toe aan het klassieke mojito-recept voor een verrukkelijke zoete en chocolade-achtige smaak.


CHEERS!


Comments


bottom of page