top of page
Zoeken

UITGELICHT: Hell or High Water Rum

"Moeilijke tijden definiëren je niet, ze verfijnen je"
- Carlos A. Rodriguez


Heb je ooit gehoord van het Engelse spreekwoord 'come hell or high water'?

Het houdt in dat je -wat er ook gebeurt- door blijft gaan en door blijft vechten.

En dat is precies wat de makers van Hell or High Water Rum hebben gedaan.


Hun verhaal begint in 2010.

Jouko Laune en Olli Hietalahti haalden diep adem en sprongen in het onbekende. Met vrijwel geen ervaring richtten ze een rummerk op. Het was allemaal gebaseerd op een klein grapje: als Ron het Spaanse woord is voor rum, wie is dan de beroemdste Ron ter wereld? Ron Jeremy! Als je niet weet wie Ron Jeremy is: houden zo.

Toen ze begonnen, hadden ze twee principes: het merk mag hilarisch zijn, maar de rum moet serieus zijn. En dat klopt ook. Deze rum is geen lachertje.

Hoe voorspoedig het begin verliep, zo stroef verlopen de volgende jaren.


Door een hevige brand is hun productiefaciliteit verwoest.

Er was een aardbeving. Achterbaksheid. Verraad. Fouten. Bijna de dood. Maar ze hadden tóch veel lol en maakten levenslange vrienden. De verhalen zijn verbazingwekkend. Met een (bijna on)gezonde dosis optimisme bleven ze in de achtbaan zitten. Op de één of andere manier hebben ze het altijd overleefd. Het merk bleef groeien en werd verkozen tot Top Tien Trending Rum in 2018.


Toen Ron Jeremy in Juni 2020 aangeklaagd werd voor zeer ernstige misdrijven, waren de boogie nights voorbij. Het was gedaan met het merk gebaseerd op humor. Het was echt niet leuk meer.


Na de initiële schok en uit angst om opnieuw failliet te gaan, besloten ze te vechten. Ze realiseerden zich dat ze na tien jaar hard werken iets van waarde hadden opgebouwd: prachtige producten en een geweldig netwerk van zakenvrienden en collega's.


Ze weigerden gewoon om te stoppen. Het zijn ondernemers in hart en ziel. Dus hebben ze een nieuw merk gecreëerd, waarmee ze hun verhaal vertellen: twee idioten die van de ene ontbering naar de andere strompelen. Je valt 7 keer, maar staat 8 keer op.

Come hell or high water.


Hell or High Water is een rum voor diegenen die lachen in het aangezicht van tegenspoed. Die hopeloze blijo’s. Zoals de makers het zelf het best verwoorden:


“Het is een rum gemixt met doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Glad gemaakt door de ruwe reis.”

Deze after dinner cocktail is perfect met de Spiced Rum van Hell or High Water.

Zet een flinke kop koffie.

Voeg 1 eetlepel rietsuiker toe,

Voeg 45ml van @hellorhighwaterrum toe,

Even roeren,

Doe er een dikke laag room op,

En maak het af met specerijen die je lekker vindt!

Ik ging voor kaneel en een typisch Nederlandse melange genaamd 'speculaas-kruiden'.

Commenti


bottom of page