Profielfoto de cocktail consultant

OVER MIJ

Hoi! Ik ben Ruben Bentvelzen, geboren in Gouda, getogen in Den Haag en trotse eigenaar van Bentvelzen Bartending en De Cocktail Consultant.

Mijn liefde voor cocktails is sinds 2016 (toen ik ze voor het eerst leerde maken in New York) door de jaren heen steeds groter geworden. Het begon met thuis een beetje aankloten en gekke recepten bedenken, maar ontwikkelde zich al snel als een passie van me. In 2018 heb ik daarom mijn baan als bedrijfseconoom opgezegd om deze passie uit te pluizen en betekenis te geven. Vanaf dat moment raakte ik in een stroomversnelling: van vrijdagavond cocktails shaken in een geïmproviseerd cocktailhoekje aan een smoezelige hostel-bar in Kaapstad, via vijfsterrenhotels, strandtenten en clubs naar fulltime aan het hoofd van een meterslange high society cocktailbar in Melbourne.

 

Ik ben altijd dol op de horeca geweest. Ik houd van de levendigheid onder de gasten, word vrolijk van de collegialiteit en pesterijtjes tussen de bartenders, keuken en runners, en ik vind de kunst van serviceverlening een intrigerend concept. Soms heeft een crew zo’n avond waarop alles vanzelf lijkt te gaan en de sfeer gewoonweg níet beter kan. Om dat als gast te mogen aanschouwen heeft vaak al iets euforisch, maar voor de collega’s zelf voelt zo’n avond magisch!

Zo een werksfeer vind je in geen enkel andere industrie.

 

Daar ik horeca om zijn gastvrijheid mooi vind, vind ik de cocktails geweldig om de kunst en creativiteit. Om in volle concentratie over een cocktail gebogen te staan om dat takje rozemarijn precies diagonaal over het glas te leggen. Om in de spits in de bar te werken waar de bonnetjes opstapelen en dus elke -en dan bedoel ik ook echt elke- handeling telt. Om te leren over de geschiedenis van rum. En natuurlijk om te experimenteren met nieuwe technieken zoals Lace Tuiles, Dalgona Foam, Fatwashing en Rapid Infusions. Love it.

 

En om dát op mijn eigen manier toe te passen doormiddel van workshops, catering en nog veel meer, dat vind ik echt te gek!

 

Zodoende ben ik in 2020 dit bedrijf gestart en geniet ik elke dag van de combinatie van culinariteit en bedrijvigheid.

Ik heb áltijd hart voor de zaak en werk graag samen met andere horeca-eindbazen.

Dus schroom niet om met me in contact te komen.

 

Cheers!