top of page
ruben bentvelzen de cocktail consultant.JPG

OVER MIJ

Hoi! Ik ben Ruben Bentvelzen, geboren in Gouda, getogen in Den Haag en trotse eigenaar van Bentvelzen Bartending en De Cocktail Consultant.

Mijn liefde voor cocktails is sinds 2016 (toen ik ze voor het eerst leerde maken in New York) door de jaren heen steeds groter geworden. Het begon met thuis een beetje aankloten en nieuwe recepten bedenken, maar ontwikkelde zich al snel als een passie voor me.

In 2018 heb ik daarom mijn baan als bedrijfseconoom opgezegd om deze passie uit te pluizen en betekenis te geven. Vanaf dat moment raakte ik in een stroomversnelling en heb ik overal en nergens ervaring opgedaan: van een geïmproviseerd cocktailhoekje aan een smoezelige hostel-bar in Kaapstad, via vijfsterrenhotels, strandtenten en clubs naar fulltime aan het hoofd van een meterslange high society cocktailbar in Melbourne.

In 2020 kwam ik terug naar Nederland en ben ik mijn bedrijf gestart. Cocktail Workshops; Proeverijen; Cocktailkaarten op maat; Cocktailbars inrichten; Horecatrainingen; ZZP-klusjes als stand-host, bartender, procesverbeteraar of manusje-van-alles; Merk-activaties, en zo kunnen we nog wel even door gaan. Ik vind het allemaal super leuk om te doen en ik geniet elke dag van de combinatie van culinariteit en bedrijvigheid. 

Ik ben altijd dol op de horeca geweest. Ik houd van de levendigheid onder de gasten, word vrolijk van de collegialiteit en pesterijtjes tussen de bartenders, keuken en runners, en ik vind de kunst van serviceverlening een intrigerend concept. Soms heeft een crew zo’n avond waarop alles vanzelf lijkt te gaan en de sfeer gewoonweg níet beter kan. Om dat als gast te mogen aanschouwen heeft vaak al iets euforisch, maar voor de collega’s zelf voelt zo’n avond magisch!

Zo'n werksfeer vind je in geen enkel andere industrie.

 

Daar ik horeca om zijn gastvrijheid mooi vind, vind ik cocktails fijn vanwege de culinaire potentie. Om in volle concentratie over een cocktail gebogen te staan om dat takje rozemarijn precies diagonaal over het glas te leggen. Om in de spits in de bar cocktails op hoge snelheid weg te rammen en waar elke -en dan bedoel ik ook echt elke- handeling telt. Om te leren over de geschiedenis van rum, cocktail-families en nieuwe technieken zoals lace tuiles en rapid infusions. Love it.

 

Ik heb áltijd hart voor de zaak en werk graag samen met andere horeca-eindbazen.

Dus schroom niet om contact met me op te nemen!

 

Cheers.

bottom of page