top of page
Zoeken

10 dingen die je niet wist over tequila


Tequila is een type alcoholische drank die wordt gemaakt van de blauwe agave-plant en is afkomstig uit de regio Jalisco in Mexico. Dat wist je waarschijnlijk al!

Maar wist je dit ook al?


1. De blauwe agave-plant, die wordt gebruikt om tequila te maken, duurt ongeveer 8 tot 10 jaar om te volgroeien. Dit betekent dat tequila een zorgvuldig proces vereist en een lange tijd om te maken.


2. Tequila werd oorspronkelijk gedronken als een medicijn en werd als heilzaam beschouwd voor diverse kwalen, zoals hoofdpijn, constipatie en verkoudheid.


3. In de 16e eeuw, toen de Spanjaarden Mexico binnenvielen, verboden ze de productie van tequila, omdat ze bang waren voor de macht die het bij de lokale bevolking had.


4. Het proces van het maken van tequila is nog steeds grotendeels ambachtelijk en vereist nog steeds handmatige arbeid, waaronder het roosteren, persen en distilleren van de blauwe agave.


5. Er zijn veel verschillende soorten tequila, zoals blanco, reposado, añejo en extra añejo, die elk verschillen in smaak, kleur en rijpingstijd.


6. Er zijn veel bijgeloof en superstitie verbonden aan tequila, zoals het geloof dat het drinken van tequila geluk kan brengen, en dat je het geestesrijk vermijdt door je handen achter je rug te houden tijdens het drinken.


7. Het traditionele Mexicaanse spel "Juego de la Raspa" was oorspronkelijk gespeeld met lege tequila-flessen.


8. Tequila is de enige drank die de benaming "Denominación de Origen" heeft, wat betekent dat het enkel en alleen in Mexico gemaakt mag worden.


9. Tequila wordt vaak gebruikt in speciale religieuze ceremonies en is beschouwd als een symbolische drank in de Mexicaanse cultuur.


10. De 'vrucht' van de agave plant die gebruikt wordt voor tequila, kan wel 90kg zwaar worden!Tequila is een unieke en veelzijdige drank, en deze feiten geven maar een klein beetje weer hoeveel geschiedenis en cultuur er achter deze populaire drank schuilgaat.


Meer leren over tequila of cocktails?

Comments


bottom of page