Het belangrijkste onderdeel van een Espresso Martini is natuurlijk de Espresso.
Het zijn de oliën uit de koffiebonen die in de espresso verwerkt zijn die die geweldige schuimlaag van je favo martini veroorzaken. Daarnaast kan een té bittere of slappe espresso de martini makkelijk uit balans brengen.
Daarom maken we vandaag een mega sterke Espresso die zich niet alleen perfect leent voor Espresso Martini’s, maar óók voor frappé’s, koffie milkshakes en ijskoude espresso shots. Lekkâh!
Het fijne aan deze techniek die ik heb meegenomen uit mijn tijd in Melbourne, is dat de je met de slow brew methode extra veel oliën ín de espresso trekt, en dus tijdens het shaken van je cocktail een EXTRA dikke schuimlaag creëert.
Let’s get to it!
Benodigdheden:
Filterkoffie
Water
Koffiefilters
Een maatbeker
Een keukenweegschaal
Een hittebron
Een keukenzeef
Recept voor 200ml Espresso:
1. Breng 350ml water aan de kook.
2. Weeg 50 gram filterkoffie af en doe dat in je maatbeker.
3. Wacht tot het water kookt. Haal het van het vuur af, en laat 1 minuut staan.
4. Voeg nu het water toe aan de filterkoffie.
5. Roer het geheel voor een paar seconden door.
6. Laat dan alles 20 minuten trekken.
7. Plaats een koffiefilter in je keukenzeef.
8. Filter alles via het filter en de zeef in een andere maatbeker.
Voìla, dé espresso om thuis voor van alles te gebruiken!
Heb je er meer dan 200 ml van nodig? Pas dan de milliliter water en gram filterkoffie naar ratio aan. Het 20 minuten laten trekken blijft nét zo lang, ongeacht hoeveel je er van maakt.
Mits gekoeld bewaard, kan je wekenlang van deze espresso genieten.
Maar je kan 'm natuurlijk ook gewoon gelijk op maken met deze supersimpele
Iced Cappucino:
Giet in een maatbeker:
50ml Espresso
15ml Suikersiroop (ahoornsiroop is ook ge-wel-dig)
75ml ijskoude Volle Melk
Schuim alles op met een melkopschuimer.
Giet in je glas of koffiemok.
Cheers!
Comments