top of page
Zoeken

Wat leer je tijdens een cocktail workshop?

Wist je dat er momenteel meer dan 13.000 unieke cocktails zijn? En dat is alleen nog maar het topje van de ijsberg! Bartenders over de hele wereld, waaronder ikzelf, blijven jaar na jaar nieuwe creaties bedenken. Het grappige is dat de meeste van deze nieuwe drankjes niet eens worden geregistreerd. Dus, als je alle creatieve geesten in de cocktailindustrie meetelt, zou het aantal unieke cocktails wel eens richting de 30.000 kunnen gaan.

Wat leer je tijdens een cocktail workshop

Welke cocktail ga je leren te maken?

Tijdens een cocktail workshop leren wij je hoe je de (moderne) klassiekers kunt maken. Denk aan de Pornstar Martini of de Dark ’n Stormy! Maar we leren je niet alleen maar een paar klassiekers te maken. We gaan de kern van het cocktail-vak (ook wel mixologie genoemd) verkennen, waarbij we niet alleen de bekende cocktails behandelen, maar ook de essentiële vaardigheden en kennis die nodig zijn om een echte meester achter de bar te worden.

 

De cocktails die we je leren maken zijn iconen van de cocktailcultuur, met een rijke geschiedenis en een wereldwijde reputatie. Door ze te leren maken, krijg je niet alleen een gevoel voor de traditie en het vakmanschap dat bij mixologie hoort, maar leer je ook de basisprincipes die je nodig hebt om je eigen unieke creaties te bedenken.

 

Uiteraard ga je aan de slag met professionele shakers om jouw eigen cocktail te shaken, maar we leren je nog meer. Zo gaan we het hebben over hoe alcohol gemaakt wordt en wat de verschillen zijn tussen de duizenden likeuren en dat handjevol distillaten (ook wel spirits genoemd.  Ook moet je vertrouwd zijn met alle tools die worden gebruikt in de cocktailwereld.

 Wat ga ik allemaal leren?

Van barspoons tot strainers, van jiggers tot muddlers, er zijn heel wat gadgets die je kunt gebruiken bij het maken van een perfecte cocktail. Tijdens een cocktail workshop leer je niet alleen hoe je deze tools moet gebruiken, maar ook waarom ze zo belangrijk zijn. Je ontdekt hoe je de perfecte shake kunt krijgen, hoe je een cocktail kunt zeven zonder ijsblokjes te morsen, en hoe je de juiste verhoudingen kunt vinden voor elke drank.

 

Het creëren van een super-gebalanceerde, unieke cocktail is echt een kunst te noemen. Je moet een balans vinden tussen zuur, zoet en bitter, tussen vertrouwd en verfrissend, tussen aantrekkelijkheid en efficiëntie. Maar om te beginnen heb je niet veel meer nodig dan wat tijd en wat recepten. En dan komt het ineens heel dicht bij koken, toch? Iedereen kan koken en oefening baart kunst.

Wie weet, misschien bedenk jij naar aanleiding van een cocktail workshop wel de volgende grote hit in de cocktailwereld?!

 Wat leer je nou tijdens een cocktail workshop?

Kortom, een cocktail workshop is veel meer dan alleen maar een paar drankjes mixen. Het is een kans om je passie voor mixologie te verkennen en te ontwikkelen, om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe smaken te ontdekken. En of je nu een nieuwkomer bent die nog nooit een cocktail heeft gemaakt, of een ervaren hobbybartender die zijn of haar vaardigheden wil aanscherpen, met een toegewijde professionele bartender aan je zijde, staan we klaar om je te begeleiden, al je vragen te beantwoorden en je te inspireren tijdens dit spannende en creatieve uitje.

Comments


bottom of page