top of page
Zoeken

10 super simpele Gin Cocktails

Heb je Gin in huis staan en wil je daar zonder al te veel gedoe lekker cocktails mee maken? Dan ben je hier aan het juiste adres!


Voor deze heerlijke cocktails heb je slechts ijs, gin en maximaal twee andere ingrediënten die je in elke supermarkt kunt halen nodig.


Let’s get to it!


Wil je meer over cocktails leren via een cocktail workshop?#1. Gin 'n Juice

Een cocktail simpeler dan deze bestaat gewoon niet: vul je glas met ijs, voeg 45ml gin toe, top ‘m af met Jus ‘d Orange en je hebt ‘m al. Cheers!#2. Gin Breeze

Vul je glas met ijs, giet er 45ml gin bij, vul je glas tot ongeveer 3/4 met cranberrysap en top ‘m af met een laagje grapefruitsap.


#3. Gin-Berry-Tonic

Een heerlijk simpele twist op de klassieker! Vul je glas met ijs en schenk 50% Gin, 50% Tonic in. Roer er vervolgens 6 bevroren bessen doorheen.#4. Gin Mule

Deze twist op een Moscow Mule moet je echt eens proberen:

In een longdrink glas: ijs, 45ml gin, 15ml limoensap, gemberbier tot de nok. Enjoy :)


#5. Tom Collins

Deze Amerikaanse sour-klassieker maak je super simpel: ijs, 45ml gin, het sap van een halve citroen, aftoppen met bruiswater en voila!Klaar voor the next level? Check dan deze cocktails die je óók zonder tools kunt maken, maar waarvan de recepten wel om een specifiek ingrediënt vragen.


#6. Vesper Highball

Deze twist op de klassieke James Bond cocktail maak je als volgt: Vul je longdrink glas met ijs, giet er 30ml Gin, 15ml Vodka en 15ml droge Vermouth (bijvoorbeeld Martini Extra Dry) in. Top af met tonic en garneer met een citroenschijfje.


#7. Raspberry Gin Mule

Hetzelfde als de Gin Mule (#4 op de lijst), maar dan met 20ml frambozenlikeur er in.


#8. Negroni

Time to get bittery! Vul een whiskey glas met ijs, en schenk er 20ml Gin, 20ml Campari en 20ml zoete Vermouth (zoals Martini Rosso) in. Roer je cocktail voor ruim 20 seconden met een lepeltje om 'm ijs en ijskoud te maken. Garneer 'm met een sinaasappelschijfje.


#9. French 75

Wil je ècht fancy aan de slag? Leg dan NU snel je gin in de vriezer. Als 'ie eenmaal ijskoud is, pak dan een champagne glas, giet er 20ml Gin en 15ml citroensap in en top 'm af met je favoriete champagne. Of prosecco of cava natuurlijk, dit is jouw feestje ;)


#10. Grapefruit Rickey

Pak een longdrink glas, vul 'm met ijs, giet er 45ml Gin, 15ml suikersiroop (50% water, 50% suiker) in en top 'm af met Pink Grapefruit Soda. Ik raad de pink grapefruit soda van Bundaberg aan (gewoon te koop in de meeste supermarkten)Cocktail shaker huren voor je feest?CHEERS!

Comments


bottom of page