Supersnel en gemakkelijk huisgemaakte bramen siroop maken?
Dat doe je zo:
Eindresultaat:
250ml overheerlijke bramen siroop dat, mits gekoeld bewaard, ruim 4 weken houdbaar is.
Benodigdheden:
Bramen
Water
Suiker
Een vuurtje
Een pannetje
Wil je meer over cocktails leren tijdens een cocktail workshop?
Recept Bramen Siroop:
1. Weeg 50 gram bramen af.
2. Plaats de bramen in een pannetje.
3. Voeg 150 milliliter water en 150 gram suiker toe aan het pannetje.
4. Plaats het pannetje op het vuur en breng alles al roerend aan de kook.
5. Zet het vuur laag vanaf het moment dat de mix bubbelt.
6. Laat 2 minuten op een laag vuurtje pruttelen en haal vervolgens van het vuur af.
7. Laat alles een uur afkoelen.
8. Giet de siroop via een keukenzeef in een flesje.
Opmerkingen