Zoeken

Skeleton Leaves van peer maken

Je hebt wellicht al vaker skeleton leaves voorbij zien komen als garnering. Deze zijn mooi, maar veelal gebleekt, dus niet héél organisch en al absoluut niet eetbaar!


Zelf maak ik graag mijn eigen skeleton leaves van dunne plakjes peer. Hiervoor heb je een mandoline en een voedseldroger óf een oven die op 70 graden kan nodig.

Let’s get to it



Benodigdheden:

1 peer

Een mandoline of dunschiller

Een voedseldroger of oven

ovenpapier


Receptuur:

1. Snijd een peer in de lengte door de helft.

2. Maak flinterdunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline, maar kan ook met een brede aardappelschiller.

3. Bedek je bakplaat met ovenpapier.

4. Leg alle peren slices op je bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet overlappen.

5. Plaats een bakmat over de plakken peer. Hierdoor gaan ze niet krullen in de droger/oven.

6. Schuif de plaat in je voedseldroger of oven en zet ‘m op 70 graden voor 10 uur lang.

7. Haal de skeleton leaves er uit, verwijder voorzichtig de bakmat.

8. Duw aan de onderkant van het ovenpapier de skeleton leaves voorzichtig van de bakplaat af.



En voila, eetbatere skeleton leaves!

Gebruik ze als garnering voor je favoriete cocktails, dessert of eet ze gewoon los op.


CHEERS!