Deze huisgemaakte muntsiroop is heerlijk voor mocktails en cocktails, maar ook voor in je favoriete thee!
Pssst... Wil je meer over cocktails leren tijdens een cocktail workshop?
Eindresultaat:
250ml superfrisse muntsiroop dat, mits gekoeld bewaard, ruim 4 weken houdbaar is.
Benodigdheden:
Een bosje munt
Kristalsuiker
Water
Vuur
Een sauspan
Recept Muntsiroop:
1. Pluk de muntblaadjes van hun takjes.
2. Weeg 20 gram muntbladeren af.
3. Plaats de muntbladeren in een pannetje.
4. Voeg 150 milliliter water en 150 gram suiker toe aan het pannetje.
5. Plaats het pannetje op het vuur en breng alles al roerend aan de kook.
6. Zet het vuur laag vanaf het moment dat de mix bubbelt.
7. Laat 2 minuten op een laag vuurtje staan en haal vervolgens van het vuur af
8. Laat alles een uur afkoelen
9. Giet de siroop via een keukenzeef in een flesje
Voila! Heerlijk frisse muntsiroop, klaar om te gebruiken.
Comments