top of page
Zoeken

10 super simpele Vodka Cocktails

Heb je Vodka in huis staan en wil je daar lekker makkelijk en snel cocktails mee maken? Zonder cocktail shaker?! Lees verder!


Let’s get to it!


Wil je meer over cocktails leren via een cocktail workshop?#1. Screwdriver

Een cocktail simpeler dan deze bestaat gewoon niet: vul je glas met ijs, voeg 45ml vodka toe, top ‘m af met Jus ‘d Orange en je hebt ‘m al. Cheers!


Jus d' Orange, of een Screwdriver? Wie zal 't weten

#2. Sea Breeze

Pak een longdrink glas, vul ‘m met ijs, giet er 45ml vodka bij, vul je glas tot ongeveer 3/4 met cranberrysap en top ‘m af met een laagje grapefruitsap.


#3. Bay Breeze

Praktisch hetzelfde als de Sea Breeze, maar nu top je ‘m af met een laagje ananassap in plaats van grapefruitsap. Easy does it.#4. Moscow Mule

Toegegeven, als ik een moscow mule maak, doe ik er meer dan deze 3 ingrediënten in en shake ik alles, maar deze versimpelde versie is óók heerlijk:

In een longdrink glas: ijs, 60ml vodka, 15ml limoensap, gemberbier tot de nok. Simpel, snel en verfrissend. Geniet!


#5. Skinny bitch

Wel een cocktail, (bijna) geen calorieën! Deze maak je zo: Vul een longdrinkglas met ijs. Gooi er 45ml vodka bij. Pers het sap van één limoen-partje (1/8 van een limoen dus) uit in je glas. Vul ‘m met bruiswater. Garneer ‘m met een rietje en een vers limoen-partje.Klaar voor the next level? Check dan deze cocktails die je óók zonder tools kunt maken, maar waarvan de recepten wel om een bepaald likeurtje vergen.#6. Black Russian

Gooi ijs in een whiskey glas, doe er 45ml Vodka en 15ml Kahlua bij en voilà: je Zwarte Rus!


#7. White Russian

Ah ja, de klassieker van de film The Big Lebowski.

Hetzelfde als een Black Russian, maar dan top je ‘m af met melk of room. Dus 45ml Vodka, 15ml Kahlua en een scheut melk of room. The dude abides!#8. Woo Woo

Time to get fruity! Vul een longdrink glas met ijs, schenk 30ml Vodka, 30ml PeachTree (of een andere perzik likeur) uit en vul je glas met cranberry sap. Limoentje + rietje. NEXT!


#9. Sex on the Beach

Heb je alles in huis voor een Woo Woo en een Screwdriver? Dan heb je alles in huis voor een Sex on the Beach (behalve een paar ton zand, natuurlijk). Komt ie:

In een longdrinkglas doe je: veel ijs, 45ml vodka, 15ml PeachTree, 30ml cranberry sap en 30ml verse jus. Enjoy!


#10. Kamikaze

Shots, shots, shot-shot-shot-shots, Everybodeehh!

Dit is écht een leuke om te maken en je hoeft niet eens iets af te meten: Pak simpelweg een shot glas, vul 1/3 met vodka, 1/3 met Cointreau en 1/3 met limoensap. Bottoms up!


PRO-tip: ben je met veel man en wil je snel shotjes uitdelen? Vul dan een hele fles met dezelfde verhoudingen, schud eventjes, leg ‘m in de koelkast en schenk uit wanneer je maar wilt.


Cocktail shaker huren voor je feest?CHEERS!

Comments


bottom of page